Overslaan naar content

Software Engineer (fulltime)

Op locatie
  • Vollenhove, Overijssel, Nederland
Systeemintegratie

Functieomschrijving

De software engineer is werkzaam op de afdeling Systeemintegratie. Op het snijvlak van tastbare techniek en software is deze afdeling verantwoordelijk voor de automatisering van onze jachten; van de touchscreen-gestuurde gebruikersinterface tot het aansturen van het hoofdschakelboard, de hoofdmotor, hydrauliek, entertainmentsystemen, verlichting en navigatiesystemen. De ontwikkeling in de wereld van superjachten staat nooit stil en zo zijn hybride energie- & voortstuwingssystemen steeds meer de norm.


De kern van het in huis ontwikkelde automatiseringsplatform bestaat uit een ring van PLC's (Beckhoff) en een SCADA-systeem (Citect) voorzien van verschillende custom built (embedded) software-onderdelen. De diverse boordsystemen zijn via uiteenlopende interfaces en (draadloze) netwerken met dit kernsysteem verbonden: integratie is het sleutelwoord en daarin speelt de afdeling Systeemintegratie een sleutelrol.


Wat ga je doen

  • Aan boord van een jacht komt de software tot leven, in de aansturing van allerlei systemen.
  • Jouw kerntaak is het ontwerpen, programmeren en inbedrijfstellen van deze software.
  • Je werkt aan zowel nieuwbouw-, refit- als serviceprojecten, waarbij je betrokken bent in zowel de design-, engineering- als commissioningfasen. Daarbij werk je nauw samen met allerlei andere disciplines binnen het bedrijf. Ook werk je aan computersystemen & -netwerken en ben je betrokken bij de ontwikkeling van applicaties.

Vereisten

Wat vragen wij

  • Als software engineer heb je passie voor techniek in de breedste zin van het woord. Je bent gedreven om op het gebied van automatisering en integratie het onmogelijke mogelijk te maken, waarbij je het beste uit jezelf wilt halen en kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan.
  • Je hebt gevoel voor elektrotechniek en bent niet bang om (wanneer nodig) zelf fysiek de handen uit de mouwen te steken. Je ziet een technisch probleem als een uitdaging. Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen, maar tegelijk gestructureerd en positief kritisch in je werk.
  • Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband, maar denkt altijd vanuit het grotere plaatje.
  • Je werkt meestal op kantoor in Vollenhove, maar bent ook geregeld aan boord van de jachten te vinden, zowel in Vollenhove als in Zaandam. Zo nu en dan werk je op (exotische) locaties in het buitenland.
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau. Je hebt net je opleiding afgerond in de richting van Elektrotechniek of (Technische) Informatica. Of je hebt al enige jaren relevante werkervaring. Ervaring met één of meerdere programmeertalen is noodzakelijk; welke precies is minder belangrijk. Ervaring met cyclisch programmeren is een pré, maar geen must. Ervaring met networking of app development is mooi meegenomen. 


Wat bieden wij

Uitdagende werkzaamheden in een unieke sector, prima opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief en zelfontplooiing. Daarnaast bieden wij een goed pakket met primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.


Interesse

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Sjoerd Schrichte (Manager Engineering Techniek), telefoonnummer 06 – 23 87 14 20.

of

Award winning team

Royal Huisman Groep wint regelmatig awards met haar superjachten. Het is niet gemakkelijk om objectief te zijn over de kwaliteit van je eigen werk.

Organisaties zoals de World Superyacht Awards, de International Superyacht Society Awards en hun deskundige, onafhankelijke jury’s helpen om ​​onbevooroordeeld onze jachten te beoordelen.

Heb je een vraag voor ons?

Voor meer informatie of vragen over werken bij Royal Huisman kun je contact opnemen met Arend Straatsma (HR).

+31 (0) 527 287 370 vacatures@royalhuisman.com

Nog even verder kijken?

Bekijk dan wat onze andere vacatures jou te bieden hebben. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe vacatures die geplaatst worden? Volg ons dan op LinkedIn Instagram Facebook.

SAMEN WERKEN AAN GROTE DROMEn